Over ons

Over AA-Planadvies

Advies nodig op het gebied van openbaar bestuur, complexe infrastructuur, scheepvaart en havens of ruimte en milieu? Bij AA-Planadvies bent u aan het juiste adres. Met AA-Planadvies verbindt u zich met een groot netwerk van specialisten, generalisten, ingenieursbureaus en zelfstandige adviseurs op verschillende terreinen. AA-Planadvies, een klein adviesbureau, is in 2010 opgericht door Gert Schouwstra en richt zich vooral op water en infrastructuur.

Zonder water is er geen leven. AA staat voor water (aqua) en verwijst naar één van de belangrijkste elementen in onze leefomgeving. Voor mij is water het verbindende element in grote projecten. Ik richt me graag op complexe infrastructuur, openbaar bestuur en scheepvaart. Mijn hart gaat sneller kloppen van vraagstukken die een combinatie hiervan vormen.

Over AA-Planadvies

Specialiteit

De specialiteit van AA-Planadvies: het op creatieve wijze verbinden van meerdere disciplines en beleidsterreinen. Ik help u graag bij het definiëren van uw probleem en het op een rijtje zetten van de verschillende opties. In deze beginfase kan passend advies kan hierbij het verschil maken. Ik help u op weg en de kansen en uitdagingen van uw zaak worden in begrijpelijke taal in kaart gebracht.

Het netwerk van AA-Planadvies is gedurende dertig jaar is opgebouwd. Zo krijgt u altijd passend advies op uw vraagstuk. Klanten die u voorgingen zijn veelal overheden, ingenieursbureaus, bedrijven en non-profitorganisaties.

Ervaringsdeskundig

Naast generalist en innovator ben ik een specialist. Ik groeide op in de wereld van de internationale Rijnvaart en ben geschoold als schipper en werktuigbouwkundige. Daarna ben ik me verder gaan ontwikkelen als verkeers- en bestuurskundige. Als opdrachtgever in overheidsdienst ben ik inhoudelijk betrokken geweest bij vele projecten. Ook ben ik auteur van verschillende rapporten en commentaren. Mijn sterke punten: het verbinden van verschillende disciplines en het out of the box denken. Waar anderen misschien terugdeinzen voor een complexe vraag, krijg ik juist plezier in wat ik doe.

“Een oplossing moet realistisch en uit te leggen zijn. Dat betekent dat ik de bedachte oplossing ook zelf zou willen toepassen.”